Dobre jedzenie w restauracji – czyli jakie?

Polacy pokochali jedzenie na mieście – dziś, aby wybrać się do restauracji nie potrzebujemy specjalnej okazji, a poza domem jadamy nawet śniadania. Z tego powodu nawet niewielkie miasta przeżywają wysyp różnego rodzaju lokali gastronomicznych.

Skąd mamy wiedzieć, że podawane tam jedzenie jest dobre? Najlepiej oczywiście kierować się opiniami znajomych, którzy mieli już okazję w danym miejscu zjeść. Jeśli jednak, jak dotąd nikt kogo znamy nie wybrał się w dane miejsce, istnieje kilka kryteriów, dzięki którym ustalimy czy w danej restauracji warto jeść.

Pierwszym z nich jest zapach. Jeżeli juz od wejścia wita nas zapach spalonego, starego tłuszczu nie liczmy, że dalej będzie lepiej.

Uważnie przyjrzyjmy się także menu. Długa karta dań wbrew pozorom wcale nie jest dla klienta dobra.

Oznacza to w większości przypadków, że w kuchni dania są po prostu odgrzewane, a nie robione ze świeżych składników, czyli mniej smaczne. Pamiętajmy też, że kelner musi udzielić nam informacji o pochodzeniu składników – jeżeli unika odpowiedzi, lepiej będzie jeśli wybierzemy inny lokal.

Check out this site of hob manufacturers