Drugie śniadanie w pracy

Drugie śniadanie w pracy to podstawa – aby nasz organizm prawidłowo funkcjonował do późnych godzin popołudniowych, między pierwszym porannym posiłkiem a obiadem, musimy dostarczyć mu coś jeszcze. Do tej pory najbardziej rozpowszechnioną formą drugiego śniadania były kanapki robione najczęściej poprzedniego wieczoru w domu. Dziś coraz więcej Polaków rezygnuje z takiej formy i decyduje się na jedzenie o wiele smaczniejsze. Wśród kobiet królują przede wszystkim różnego rodzaju sałatki – wyobraźni możemy dać się ponieść tu szczególnie wiosną oraz latem, kiedy warzywa i owoce są najsmaczniejsze.

Jeśli dodatkowo do sałatki wrzucimy grillowanego kurczaka – będzie to bardzo sycący i pyszny lunch. Coraz częściej decydujemy się, aby zamiast kanapek zabrać ze sobą z domu – obiad. Służą do tego specjalne lunchboxy, w których osobno zapakujemy mięso, rybę, ziemniaki czy surówkę lub nawet zupę. Najlepiej wybierać oczywiście takie jedzenie smakujące dobrze też na zimno – chyba, że mamy możliwość odgrzania obiadu w pracy.

http://alegloria.pl/pl/event/spotkania-biznesowe