Kuchnia Magdy Gessler polska jest bardzo bogata i ciekawa nie tylko ze względu na składniki i tradycję, ale także dlatego, że dzieli się ona na kilka tradycji regionalnych i to czyni ją niezwykle zróżnicowaną. Warto spróbować potraw z różnych krańców naszego kraju, aby zadecydować gdzie karmią najlepiej. My polecamy kuchnia polska restauracja warszawa.
Ad morzem zjemy z pewnością wiele świeżych ryb i jeśli ktoś je lubi powinien wybrać się chociażby na Kaszuby. Kiedy lubimy smaki wschodnie, litewskie czy ukraińskie warto odwiedzić wschód tam bowiem zjemy nie tylko kołduny, ale i pyszną baraninę.
Na Podlasiu serwują też pysznego sękacza. To z pewnością jeden z najbardziej oryginalnych, polskich deserów.
Zaś na Podhalu zjemy bardzo pyszny kozi i owczy ser, które pochodzą od hodowanych na tamtych terenach zwierząt. W wielu regionach Polski, gdzie jest wiele lasów, zjemy także potrawy z dziczyzny.
Zaś Wielopolska czy Śląsk oferują potrawy raczej proste, ale smaczne i treściwe. Ciężko więc stwierdzić, który region jest najciekawszy kulinarnie.
Warto więc odwiedzić je wszystkie.