Grillujmy ze smakiem

Okres letni to czas, kiedy z chęcią sięgamy po grilla i wszystkie akcesoria niezbędne to tego, aby przyrządzić pyszne dania w plenerze.

Oczywiście grillować należy z umiarem, ponieważ ta forma obróbki mięsa, ryb czy jarzyn nie jest najzdrowszą.

Chyba że korzystamy z domowego grilla elektrycznego, jednakże daje on zupełnie inne rezultaty aniżeli ten klasyczny, który rozkładamy w ogrodzie.

Mamy zatem nasz ruszt, mamy dobre, ekologiczne paliwo i bezpieczną rozpałkę.

Teraz musimy zająć się tym, co najważniejsze, czyli smakiem naszych produktów.

Sprawa nie jest bardzo skomplikowana, ponieważ w sklepach bez problemu dostaniemy świetne mieszanki przypraw do grillowanego mięsa.

Idealnie nadają się, aby dodać smaku wieprzowinie czy wołowinie, a także drobiowi, który równie dobrze smakuje grillowany.

Zwracajmy jednak uwagę, aby przyprawy nie miały sztucznych dodatków, takich jak wzmacniacze smaku, ponieważ są one źle tolerowane przez nasze żołądki.

Opierajmy się na przyprawach naturalnych i opartych o suszone zioła.

www.opryski.net.pl